Простий спосіб, як зберегти зелень у морозильній камері свіжою, соковитою та запашною до самої весни.
Потрібно:
- Кріп за смаком
- Фенхель зелень за смаком
- Петрушка за смаком
- Вода фільтрована за потребою
- або оливкова олія
- або розтоплене і охолоджене вершкове масло
Зелень за смаком можна морозити разом, подрібнивши і змішавши.
А можна морозити кожен вид окремо.
Я петрушку подрібнюю навіть разом з корінчиками.
Подрібнену зелень розкласти по формочкам щільно. Я підібрала собі формочки на 1 ст.л., від дитячих шоколадних яєць. Формочки можна використовувати будь які: від льоду,силіконові і т.д.
Розкладену по формам і впресовану зелень залити фільтрованою водою,щоб вода повністю покрила зелень, та відправити в морозилку до повного замерзання.
Коли зелеь замерзне,дістати з форми та скласти в герметичний контейнер чи торбинку.
Також можна зберігати зелень заливши замість води розтопленим вершковим маслом або оливковою олією,яку потім використовувати для смаженої картоплі, салатів чи страв, де вода буде зайвою.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиСпасибо, Иннуш!
На здоровье,дорогая!
Нравиться что порционно заготовлено.
А я лентяйка — просто нарезаю зелень и овощи в полиэтиленовые пакеты на застежках, или в пластиковые контейнеры
Яночка,попробуй именно таким способом,залить водой или маслом. Зелень не вымерзает,не выветривается и сохраняет сочность.