Рецепт простих (без начинки), але смачних моїх улюблених булочок. Печу їх дуже часто.
Ингредиенты
- борошно цільнозернове 150 г.
- борошно пшеничне 350 г.
- дріжджі сухі 1,5 ч.л.
- молоко 150 мл.
- вода 200 мл.
- цукор 1 ст. л.
- сіль 1,5 ч.л.
- масло вершкове 30 г.
- олія оливкова (для формування булочок)
У глибокій мисці дріжджі поєднати з просіяним через сито борошном.
Зробити заглиблення в центрі, куди додати інші інгредієнти та замісити еластичне тісто.
Накрити миску чистим рушником та поставити в тепле, без протягів місце, для підйому (близько години).
Потім тісто добре обім'яти, вимісити ще раз і розділити на 14-16 рівних частин.
З тіста сформувати булочки (при цьому руки смащую олією).
Деко застелити папером для випічки, розкласти на ньому булочки,
притрусити борошном і зробити надрізи.
Накрити і залишити ще на 30 хвилин.
Випікати булочки у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Комментарии
следить за комментариямиКрасота!
дякую)))