Смачна,проста та ситна страва египетської кухні, подібна до лазаньї.
Потрібно:
- Овочевий бульйон "Шорба" до 1 л
- Цибуля ріпчаста (середня 5+1 шт.
- Кумін (тмін) 1,5 ч.л.
- Приправа карі 1,5 ч.л.
- Сіль за смаком
- Яловичий фарш 500 г
- Піта (аіш,тонкий лаваш,тонкі паляниці) 6 шт.
- Вершкове масло 50 г
- Паприка 1 ч.л.
- Пластівці чилі 0,5 ч.л.
- Кумін(тмін) в насінні 0,5 ч.л.
- Олія 2+1 ст. л.
На 2 ст.л. олії смажити 5 шт. цибулі порізаної кубиком. Додати карі,млений кумін та сіль.
До цибулі в сковороду додати м'ясний фарш та добре підсмажити з цибулею.
На дно форми викласти вершкове масло.
Викласти на піту половину смаженого фаршу з цибулею і спеціями. Знову 2 шт. прісної паляниці, просочити бульйоном, залишки яловичого фаршу, зверху вкрити лавашем.
На 1 ст.л олії підсмажити цибулю порізану кубиком з шафраном, паприкою, куміном в зернах та пластівцями чилі.
Влити 150 мл бульйону та тушкувати 2 хвилини.
Викласти цибулю зі спеціями тушковану в "Шорбі" на верхню піту та запікати Руе в духовці при 200 град. 30 хвилин на нижньому нагріві і 10 хвилин на нижньому і верхньому.
Також руе можна присипати тертим сиром за 10 хвилин до готовності. Подавати страву гарячою.
До Руе додатково можна подати овочевий
бульйон "Шорба".
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиДля меня такое блюдо — совершенно необычное. Интересно какое оно в разрезе и держит ли форму?
Форму держит лучше, чем лазанья и на мой взгляд намного проще и очень вкусно. Хочу напечь питы или свой лаваш из манки и приготовить снова. Специи конечно, делают своё дело неотразимо
Идея с питой — супер! Красота неземная!!
И снова, ЗДРАВСТВУЙТЕ!!! И что,даже не скучаешь за нами?
яка цікава страва, має дуже апетитний вигляд
Дякую,Катруся! Це дуже смачно!
ого египетская кухня! очень интересно