І знову смачна домашня випічка спеціально для ШП.
Ингредиенты
- борошно цільнозернове 140 г.
- борошно пшеничне 300 г.
- дріжджі сухі 1,5 ч.л.
- цукор 1 ст. л.
- сіль 1 ч.л.
- сир домашній 80 г
- вода(тепла) 250 мл.
Всі інгредієнти для приготування тіста повині мати кімнатну температуру.
Два види борошна просіяти. За допомогою хлібопічки або кухоного комбайну з дріжджів, борошна, солі, цукру, води та сиру замісити тісто.
У мене
ХП
Панасонік: в форму для випічки хліба закласти всі інгредієнти у послідовності згідно до вашої моделі, — спочатку закладаю сухі інгредієнти, далі сир, а насамкінець тепла вода.
Готове тісто викласти у глибоку миску змащену олією, накрити миску чистим рушником та поставити в тепле, без протягів місце, для підйому (близько години).
Потім тісто добре обім'яти, вимісити ще раз і розділити на 8-10 рівних частин.
З тіста сформувати булочки (при цьому руки смащую олією).
Деко застелити папером для випічки, розкласти на ньому булочки,
притрусити борошном і зробити надрізи гострим ножем.
Накрити і залишити ще на 30-40 хвилин.
Випікати булочки у розігрітій до 220 градусів духовці перші 12-15 хвилин з паром, а решту 15 хвилин без пару і зменшити температуру до 190-200 градусів.
Готові булочки перекласти для охолодження на решітку.
Булочки в середені пухкі, а зовні скоринка хрустка — смакота! Злегка відчувається кислинка сиру.
Комментарии
следить за комментариямимойжна й так
Які ж вони гарненькі
дуже дякую)))
Приймай мій звіт! Не такі гарні, як у тебе, але дуже смачні
(не можна їсти гарячу випічку
...особливо, перед Новим Роком
)! Ой, забула притрусити мукою... На другий раз
.
то на дві порції, а у мене сьогодні були булочки з сирного тіста з яблуками, вийшли неймовірно пухкенькі, наче пончики))))шкода день короткий, було вже мало світла, коли дістала з духовки, тому немає фото....
а що мені 8-10 булочок показувати?
Дякую за фотозвіт, головне що смачно. Також люблю це тісто, на вихідні з нього формувала багети, робили канапки з ікрою — смакота. Хліб чи булочки,я вже років 4-5 печу майже щодня, з роками виходить і гарніше і смачніше)))
Какие булочки!

Рецепт забрала в КК!
Спасибо большое)))