Млинці — улюблені ласощі дітей і дорослих

Автор: Оляz 15 Апреля 2014
Млинці — улюблені ласощі дітей і дорослих

Млинці:

- Яйце — 2-3 штуки;
- борошно — 1,5-2 склянки;
- вода — 0,5-1 літр;
- цукор — 1-2 столові ложки
- сіль — за смаком,
- сода — ½ чайної ложки;
- рослинне масло — 1/4стакана;
- вершкове масло — 100 грам.

  1. Приготуйте емальований або скляний посуд, в якому будете заводити тісто на млинці.
  2. Яйця ретельно вимийте.
  3. Борошно просійте, так вона збагатиться киснем.
  4. У посуд додайте яйця, цукор, сіль, півсклянки води і перемішайте до однорідної консистенції виделкою або вінчиком.
  5. Поступово додайте в миску борошно, постійно перемішуючи виделкою. Тісто повинне вийти консистенції густої сметани. Досягніть однорідності тесту, у ньому не повинно бути грудочок борошна.
  6. Далі тонкою цівкою вливайте теплу воду (не більше півсклянки за один раз), постійно помішуючи. Залучіть домочадців, щоб було зручніше замішувати тісто. Додавайте воду в тісто до тих пір, поки воно не стане нагадувати рідку сметану.
  7. Додайте в тісто олію і добре перемішайте.
  8. Підготуйте сковороду для млинців. Зупиніть свій вибір на чавунній сковороді або сковороді з товстим дном. Борти у сковороди повинні бути низькими, тоді вам буде зручніше перевертати млинці. Зручніше наливати тісто на сковороду з ручкою. Якщо ні ручки, для розподілу тесту на сковороді нагоді дерев’яна паличка у вигляді букви Т. Добре, якщо сковорода використовується тільки для приготування млинців і млинчиків.
  9. Змастіть сковороду рослинною олією і нагрівайте до температури вище середнього.
  10. Млинцеве тісто на сковороду зручніше наливати ополоником. Для сковороди діаметром 20-22 сантиметри достатньо половини ополоники тесту. Тісто виливайте на середину сковороди, поступово нахиляючи й повертаючи її. Потрібно щоб тісто рівномірно розподілилася на сковороді. Робіть це швидко, так як тісто миттєво схоплюється з гарячою сковородою.
  11. Після того як млинець зарум’яниться з нижньої сторони, а зверху вкриється дрібними дірочками, його потрібно перевернути, використовуючи спеціальну лопатку або ніж.
  12. Складайте млинці на тарілку відповідного діаметру один на одного. Кожен млинець зверху змащуйте вершковим маслом.
  13. На стіл поставте сметану, варення, мед, тарілку з млинцями і кличте домочадців. Приємного апетиту!
75

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Таня_Д 16 Апреля 2014
# +1

Самые классные и ажурные получаются если 50/50 молоко и минеральная вода.
Заварные (на горячей воде) просто тонкие тоже вкусно. Причем если их вымешивать бленедром погружным — интересно так "пушатся".

Marsella 16 Апреля 2014
# +1

+5!

svetamy 17 Апреля 2014
# +1

5+

svetamy 17 Апреля 2014
# +1

kutusja 18 Апреля 2014
# +1

завтра ж спробую!) смакота!5!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014