Для тіста білки збити з цукром, додати по одному жовтки. Амоній розчинити в сметані та влити в яєчну суміш. Досипати борошно та замісити тісто (воно має бути як густа сметана). Розділити його на 3 частини. До двох частин додати сирий мак, а одну частину залишити білою. Спекти 3 коржі при температурі 170 градусів - до готовності.
Для желе полуниці збити блендером на пюре та досипати цукор до смаку. Желатин розчинити в невеликій кількості води. Коли набухне розтопити на водяній бані і влити до ягідного пюре, добре вимішати. Форму в якій пеклися коржі, застелити харчовою плівкою та вилити половину пюре. Поставити в холодильник до повного застигання. З іншою половиною зробити так само.
Для крему яйце акуратно збити з молоком, додати цукор, ванілін та крохмаль. Варити на малому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Готову масу остудити та збити з маслом до стану побіління.
Пляцок перекладати так: маковий корж, крем, полуничне желе, крем, білий корж, крем, полуничне желе, крем, маковий корж. Полити розтопленим шоколадом.
Дуже смачний пляцок, ніжний смак. Якщо немає полуниці, то шари з полуничним желе можна замінити звичайною галереткою. А ще можна не використовувати їх, тоді пулучиться ніжний бісквітний пляцок з кремом.
Комментарии
следить за комментариямиОбожаю пляцки во всех вариантах! А с клубникой просто супер! Вот, только кусочек для меня маловат Давайте-ка весь пляцок
галеретка — що це таке?
Так на Зх. Україні називають желе
дякую