Картопляне пюре з сиром подається одразу,як приготували і гарячим! т.т. готується в самий останній момент.
Знаю,що таку страву готують у Франції, але не з одним видом сиру і не такими сирами,як у нас.
В мене все просто... українське картопляне пюре і українська моцарела.
Смачно і дуже сирно!
На 3-4 порції:
- Картопля 700 г
- Вершкове масло 100 г
- Вершки або молоко 100-150 г
- Сир "моцарела українська" 300 г
Натерти сир на тертушці.
Зварити картоплю,посолити,злити воду.
Добре потовкти картоплю, додати прогріте молоко чи вершки разом з вершковим маслом, перемішати. Молоко і масло потрібно додавати теплим чи гарячим,щоб картопля не була сірого відтінку.
Покласти каструлю з картоплею на водяну баню та добавляючи по 80-100 г сиру змішувати з картопляним пюре.
Мішати потрібно тільки в одну сторону,по часовій стрілці чи проти, але тільки в одну!!!
Як тільки перша порція сиру розтвориться в картопляному пюре, додаємо слідуючу і так 3-4 рази.
Сам процес не займає
багато часу, сир швидко плавиться.
Я навіть отримала задоволення від такого процесу приготування сирного картопляного пюре.
Правда,грудочки в картопельці з'явились... алеж я не сказала: "добре потовкти картоплю!" помічникам)))))
Смачне картопляно-сирне пюре подавати відразу і гарячим.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиОднажды наши друзья нас удивили очень вкусным пюре, секрктом которого был пармезан
Моцарела мой любимый сыр, с удвольствием попробую такой вариант ! Спасибо за рецепт
На здоровье! Ксю, ты поняла,что моцарелла не такая
http://www.chef.com.ua/recepty/kuhni_mira/perec-po-italyanski-s-mocarelloj-mocarella-v-domashnih-usloviyah-6336.html#.VjXl7JMyWWw ,а наша украинская?)))
ммм .... я уявляю, як це смачно
смачно!
моя любимая начинка в лепешках хичинах