Чудове поєднання в салаті з розтопленим сиром Камамбер, ніжним та соковитим запеченим курячим філе, солодкою редькою, салатним листям Ромен, консервованим персиком, ківі і мікрогріном гречки.
Потрібно:
- Куряче філе (половинка) 1 шт.
- Імбир корінь 10 г.
- Часник 3 зубчик
- Соус теріякі 1 ст. л.
- Топлене масло ГХІ 1 ст. л.
- Мед 1 ст. л.
- Сіль, перець, свіжий тім'н:
- Копчена паприка 1 ч.л.
- Розмарин свіжий 1 шт.
Змішати соус теріякі, натертий імбир і часник, сіль, перець, тім'ян, копчену паприку, мед і топлене масло.
Натерти сумішшю куряче філе, викласти на фольгу, зверху покласти гілочки розмарину і тім'яну.
Запекти куряче філе в духовці при 180 град. 15 хвилин на верхньому і нижньому нагріві.
Сир Камамбер надрізати зверху плісняву, запекти при 230 град. - 5 хвилин.
Змішати для запрвки:
Зернову гірчицю 1ч.л., мед 1 ч.л., соєвий соус 1 ст.л., листочки свіжого тім'яну, сік лимону 1 ст.л., сіль і суміш олій: 1 ч.л. кунжутної, 1 ч.л. кукурудзяної, 1 ст.л. оливкової. Цибулю нарізану дуже мілким кубіком, збити до загустіння. Краще брати цибулю шалот, або білу цибулю. Також можна використовувати цибулю-порей ( білу частину)
Викласти на блюдо листя салату Ромен, очищену і нарізану солодку редьку. ( якщо редька тверда її потрібно нарізати і посолити, залишити на декілька хвилин, щоб пустила сік. Нарізати тепле куряче філе (гострим ножем), консервований персик, ківі.
В середині блюда викласти розтоплений сир Камамбер, додати остальні інгредієнти.
Посипати мікрогріном гречки.
Полити салат заправкою і одразу подавати.
Смачного і Веселих Свят!
Комментарии
следить за комментариямиДумаю, что это очень вкусно.Сочетание вкусов и солоноватого и сладковатого и кислого- просто замечательно, да еще заправка такая пикантная. Спасибо.
Мої домочадці цей салатик зацінили Дякую, за добрі слова