Зазвичай,щоб приготувати смачні баклажани з ними потрібно "награтися".
Пропоную Вам швидкий вариант закуски з смаком маринованих баклажан, який готується за 5 хвилин.
Таку закуску можна їсти, як гарячою,так і холодною. В холодному вигляді,закуска з баклажан,мені нагадує гриби.
Потрібно:
- Баклажан 2 шт.
- Цибуля 2 шт.
- Часник 2-3 зубч.
- Кріп( сухий з насінням) або свіжий
- Лаврове листя 2 шт.
- Перець душистий,гвоздика за смаком
- Цукор 1 ч.л.
- Сіль,перець чорний за смаком
- Оцет (5-6-9%) 1-2 ст. л.
- Олія 3-4 ст. л.
Перед тим,як приступати до готування цієї закуски, потрібно приготувати всі інгредієнти!!!
Баклажани порізати на крупні куски.
Я занурюю порізані баклажани в холодну воду з сіллю на 5-10 хвилин та добре віджимаю, хоча це не обов'язково.
Цибулю теж крупно порізати.
На розігріту сковороду влити олію та викласти цибулю, посипати цибулю цукром.
Тушити помішуючи на великому вогні близько однієї хвилини.
Запам'ятайте! Ні цибуля, ні баклажани
НЕ МАЮТЬ бути готовими! Ні вареними,ні смаженими, але вони мають бути м'якими, лише трохи "припущеними".
Додати до цибулі баклажани та також прогріти їх 1-2 хвилини,постійно помішуючи або підкидаючи на сковороді.
Додати до баклажан з цибулею -лаврове листя,перець чорний,духм'яний та гвоздику.
Сіль.
Кріп та подрібнений часник. Перемішати та прогріти 30 секунд. Вогонь можна зменьшити.
Влити оцет все перемішати, накрити кришкою, вимкнути вогонь та дати настоятися під кришкою 5 хвилин.
Закуску з баклажан можна їсти гарячою, а можна скласти в банку чи судок та зберігати в холодильнику.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЦікаво-цікаво!