Торт для шанувальників шоколаду. Ідеально пасує до горнятка кави.
Ингредиенты
- Тісто:
- яйця (кімнатної температури) 5 шт.
- цукор 70 г.
- борошно пшеничне 50 г.
- олія (рафінована без запаху) 70 г.
- цедра половини лимона за бажанням
- Крем-мус:
- шоколад темний 200 г.
- малина 170 г.
- цукор 2 ст. л.
- вершки 15-20% 150 мл.
- масло вершкове 30 г.
- Крім того:
- збиті вершки для декорування торта
Для приготування тіста: розділити білки від жовтків, за допомогою міксера добре збити яєчні білки, поступово додаючи цукор.
Далі по одному додавати яєчні жовтки, змішуючи вінчиком від низу до верху.
Додати поступово борошно, а насамкінець додаємо олію і терту цедру половини лимона.
Виливаємо наше тісто на форму(35 см.х35 см.), покриту пергаментним папером і випікати при температурі 190 градусів протягом 10-15 хвилин.
Готове тісто, ми знімаємо разом з пергаментом на решітку і даємо повністю охолонути. Потім тісто нарізати смужками по 5 см.
Для приготування крему:
Якщо малина у вас заморожена, як і моя, даємо їй повністю розтанути.
Кладемо ягоди в ковшик, додаємо цукор і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і протираємо через сито. У нижній мисці збирається малинове пюре.
Кісточки і трохи м'якоті, що залишились на ситі, не викидайте! Залийте їх склянкою окропу, перемішайте, дайте трохи охолонути, а потім процідіть. Додайте чайну ложку меду і ароматний малиновий напій готовий.
Вершки довести до кипіння і залити шматочки шоколаду.
Коли розмішали до однорідної гладкої маси, додаємо малинове пюре і м'яке вершкове масло і все гарненько потрібно перемішати.
Далі залишити шоколадну масу (прикрити поверхню харчовою плівкою) в холодильник на 60-90 хвилин.
Ось так виглядає шоколадно-малиновий мус після охолодження.
Далі кремом намащувати смужки тіста і загортаємо рулетом, кожну смужку по черзі, щоб сформувати торт.
Для декору зверху використовуйте збиті вершки з цукром. Або за власним бажанням.
Комментарии
следить за комментариямиТорт просто святкова мрія! Як гарно оформлен! Дуже люблю саме так формувати бисквітні торти (підгледіла колись у польському кулінарному журналі), бо з рулетами у мене не склалося.
дякую, і я люблю так формувати тортики, це мега шоколадний тортик:
Красивий тортик
дякую
красота і смакота! але самого цікавого немаєяк формувати торт!!! Я теж хочу навчитися і так формувати
наступного разу сфотографую)
Иннуш, это торты из серии фаст-рецептов (как твои коржи на сковородке). И очень кстати, когда духовка капризничает и не пропекает нормально высокий бисквит. Ладно, не буду умничать, а то отгребу за своё лентяйство. Ну, не получаются у меня нормальные фотки. Пусть Катя красиво и понятно всё выложит, у неё всё просто высший класс!
Классный тортик! Мне тоже очень нравится такой способ сборки кондитерского изделия Особенно меня заинтересовал шоколадно-малиновый мусс: его же можно и в качестве порционного десерта в креманках приготовить
Дякую! Порційно викладаю з ягодами малини і збитими вершками:
але, як кажуть, це вже інший рецепт)))
Вот что-то похожее я и имела ввиду!