Ягідний соус до м'яса з йошти (два рецепта)

Автор: richinna 13 Августа 2015
Ягідний соус до м'яса з йошти (два рецепта)
Два кисло-солодких соуси з йошти до м'яса, а особливо смакує до курки! 
Ягідні соуси до м'яса люблять подавати англійці і не дарма! Такі соуси доповнюють дієтичну курочку і надають їй зовсім інший смак.
Ягідні соуси можна готувати з чорної смородини, порічок та агрусу. Я готувала з йошти-гібрид агрусу і чорної смородини.

Соус №1 з карі:

  • Йошта 400 г
  • Цибуля(бажано червона) 150 г
  • Часник 1 зуб.
  • Олія 1 ст. л.
  • Цукор коричневий 70 г
  • Вода 2 ст. л.
  • Імбир мелений(порошок) 1/3 ч
  • Карі 3/4 ч.л.
  • Винний оцет 2 ч.л.
  • Родзинки 25 г
  • Сіль 1,5 ч.л.
Йошту потрібно помити та почистити від сухоцвіту. 
Викласти в кастулю,влити воду, всипати цукор та перемішати.
Цибулю з часником подрібнити та тушкувати на олії до прозорого кольору цибулі.
Краще тушкувати під кришкою. 
Слідкувати,щоб цибуля не згоріла.

Додати до йошти цибулю,перемішати та на повільному вогні тушкувати під кришкою 15-20 хвилин.
Коли йошта пустить сік і стане м'якою додати в каструлю помиті родзинки, імбир,карі,сіль.
Варити ягідний соус ще 10 хвилин.
Пербити  блендером та додати винний оцет.
Закип'ятити та розкласти по маленьким стерелізованим баночкам.

Соус №2 пряний:

  • Йошта 400 г
  • Цукор коричневий 200 г
  • Винний оцет 70 г
  • Яблучний оцет 30 г
  • Чорний мелений перець 1/3 ч.л.
  • Приправа для випічки ( гвоздика, кориця, муск.горіх, імбир, дух.перець) 1,5 ч.л.
Йошту з цукром проварити під кришкою на повільному вогні 10 хвилин.
Додати чорний перець, спеції для випічки, оцет та варити ще 5 хвилин. 
Перебити соус бледером, якщо він з йошти чи агрусу. 
Якщо соус з червоної смородини можна залишити ягоди цілими.

Я зберігаю такий соус в холодильнику в маленьких стерилізованих баночках по 250 г

Також ягідні соуси до м'яса та курки можна готувати взимку з підготовлених влітку заморожених ягід агрусу,порічок,чорної смородини чи йошти.

Смачного
60

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
lakshmi 14 Августа 2015
# 0

Инночка, классный соус! Я тоже в этом сезоне готовила, но на раз просто поесть. Йошта быстро отошла.

richinna 14 Августа 2015
# 0

в этом году,как-то очень быстро все "отходит" только приготовила,не успела выставить,а уже не найти)))))))))  НЕ знаю,как, у Вас, а у нас реально все сгорело на огородах, суш и жара  катострофическая,дождя месяцами нет,последний хороший помню еще весной!

gutka 17 Августа 2015
# 0

чудовий соус 

richinna 17 Августа 2015
# 0

Дякую!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014