Проста та ситна запіканка з цвітної капусти.
Потрібно:
- Цвітна капуста: 1 кг.
- Яйце куряче: 3 шт.
- Крохмаль кукурудзяний: 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 5 ст. л.
- Йогурт (без добавок): 150 мл
- Сіль базилікова: 1 ч.л.
- Мускатний горіх: 1/4 ч.л.
- Орегано,тім'ян (сухі): по 1 ч.л.
- Суміш перців: 1/5 ч.л.
- Олія або масло: 1 ст. л.
Цвітну капусту відварити у підсоленій воді до напівготовності, розділити на суцвіття.
Яйця збити зі спеціями,крохмалем та йогуртом. Додати борошно та замісити рідке тісто,як на оладки.
До тіста додати порізану зелень.
Також додати відварену цвітну капусту та добре вимішати.
Форму змастити олією, викласти цвітну капусту з тістом та злегка утрамбувати.
Запікати запіканку з цвітної капусти при 230 град. 40-60 хвилин.
Також можна готувати таку запіканку в хлібопічці чи мультиварці.
Дати запіканці трохи остигнути в формі 10-15 хвилин.
Смакує запіканочка з цвітної капусти і теплою, і холодною.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиОбожнюю цвітну капусту! А ще броколі! Твоя запіканка виглядає як пиріг! Йогурту немає, є тільки ряженка, то з мене — звіт!
чесно кажучи, мені просто лінь було смажити капусту в клярі чекаю, дякую!
Рецепт понравился. Таким способом не готовила. Заливала только взбитыми со сметаной яйцами. Теперь обязательно попробую с мукой и крохмалом. Спасибо.
Женя права, это уже почти пирог, но с большим количеством начинки
Тесто практически не чувствуется, только капуста и хорошо держит форму.
Сегодня приготовила запеканку. Очень вкусно, сытно и просто. У меня получилась немного суховатая, наверное переложила муки, набирала ложки щедро. В следующий раз учту. И как на мой вкус, то я бы добавила сыра, мне кажется, что он бы там не помешал. Сфотографировать не успела, когда вспомнила, то уже нечего было фотографировать. Спасибо.
На здоровье! добавлять можно все что угодно к базовому рецепту, эксперементировать не запрещается
вот борошно тут лишнее)) Иннулик, как всегда"ПОСЫТНЕЙ И ПОГУЩЕ"
извини, не надеялась,что ты опять появишся замени крохмалом
Додала ще курочку і брокколі ( бо були в холодильнику). А борошна точно треба менше, дуже відчутний смак борошна. Смачно!
На здоров'я! і дякую за відгук! Приємно, коли хтось готує по моїм рецептам!