Що може бути ароматніше грибної юшки, ніж грибна юшка з сушених лісових грибів?!
Пісна зупа з сушених лісових грибів - це дуже просто, швидко,смачно і неймовірно ароматно,якщо Ви знаєте деякі секрети в приготуванні :)
Добре, що стали доступними для дому електросушарки, які влітку за декілька годин висушують лісові гриби і їхнім ароматом можна насолоджуватися в будь-яких стравах всю зиму.
Потрібно на 2-х л каструлю:
- Гриби сушені лісові(асорті) 20 г
- Цибуля 1/2 шт.
- Морква 1/2 шт.
- Картопля 5 шт.
- Сушені печериці мелені: 1 ч.л.
- Олія 1 ст. л.
- Кріп (парасолька) 1 шт.
- Сіль за смаком
- Макаронні вироби "Ниточка" 50 г
Гриби потрібно промити під проточною водою і замочити у 1,5 склянки холодної води на 20-30 хвилин.
Поставити каструлю на вогонь з водою (1,5л)
Тим часом почистити картоплю,моркву та цибулю. Моркву порізати брусочками, цибулю сегментами.
В каструлю з окропом кинути картоплю.
На олії підсмажити цибулю з морквою до прозорості цибулі.
Я олії додаю не більше 1 ст.л. на каструлю в зажарку, грибна юшка не любить зайвого жиру!!!
Через 5 хвилин, як закипить картопля додати до каструлі парасольку кропу. Для лісових темних грибів вона не буде зайвою, а навпаки підсилить смак і аромат грибів. Більше ніяких спецій крім солі не додавайте, а для зупи з білими сушеними грибами взагалі ніяких спецій не потрібно. Т.т. забудьте, за лаврове листя, перець чорний,духмяний і т.д. спеції "заб'ють" аромат грибів. Сіль і максимум- це парасолька кропу.
Також додати до каструлі гриби (вони вже мають стати повністтю м'якими!), без води в якій вони були замочені, щоб грибна зупа не мала чорний колір юшки.. Додати зажарку,посолити та варити грибний суп до готовності, хвилин 10 не більше.
Коли грибна юшка буде зварена, потрібно витягти парасольку кропу і викинути.
Макаронні вироби "Ниточка" які варяться 1-2 хвилини поламати на 3-4 частини.
В каструлю з грибною юшкою додати "ниточку", перемішати і довести до кипіння. А як тільки закипить, одразу вимкнути вогонь.
"Ниточка" самостійно дійде до готовності,ще до того часу, як Ви подасте зупу.
Подавати грибну юшку з ароматними і запашними сушеними лісовими грибами-гарячою одразу після вимкнення вогню.
Живіть ароматно і смачно!
Комментарии
следить за комментариями! Белые грибы это — "бомба"! Я насушила осенью белых, как же они пахнут! Мне тоже очень нравится в юшке грибы крупными кусочками. А папа у меня любит ещё и ложечку сметаны положить. Фото очень красивые, и коряжку из лесу притащила. Но меня, почему-то, особенно завораживают те, где юшка с зажаркой, такая прозрачная и с янтарными скалочками жира!
на главном глиняная миска забрала жир,ну и вермишелька тоже немного забрала на себя
а я думаю, что это за ниточка , заинтриговала
ну хоть заставила тебя почитать рецепт
Грибна юшка — це завжди смачно, такі цікаві "ниточки"
Дякую,Оксана!