Яскравий і досить цікавий салат, який поєднав у собі доволі дивні інгредієнти, але кінцевий результат несподіванно порадував усіх.
Ще один вдалий експеримент :)
Потрібно:
- Печінка тріски (консерв.) 1 б. - 140 г
- Капуста пурпурна(пекінська,салат) 300 г
- Перець болгарський 1/4 шт.
- Ківі 1/2 шт.
- Гірчиця в зернах 2 ч.л.
- Мед 1 ч.л.
- Сік лимону 1/2 ч.л.
Капусту (у мене мікс-пекінська з пурпурною) порізати або порвати руками на великі шматки. Викласти на велике блюдо гіркою.
Зверху викласти розділену на шматки печінку тріски та порізаний кубиком болгарський перець.
Олію від печінки тріски залишити для заправки салату.
Також зверху викласти порізане кубиком ківі.
Додати до олії від тріски готову гірчицю в зернах (французьку) і влити мед з соком лимону.
Все добре розмішати.
Я для заправок салатів використовую мед настояний на лимонах.
Т.т. Мию теплою водою лимон, ріжу його напів кружальцями, складаю в суху чисту баночку і заливаю медом. Через декілька днів можна додавати до заправок в салати,чай і т.д.
Доречі,такий лимон краще зберігається і смачніший,ніж пересипаний цукром.
А мед надзвичайно ароматний.
Полити салат з ківі і печінкою тріски заправкою та подавати до столу.
Перед вживанням салат з ківі і печінкою тріски можна вимішати.
Доречі,така порція корисного і вітамінного салату може цілком задовільнити апетит однієї людини, як самостійна страва (це я зараз до дівчат звертаюсь:)))
Живіть смачно і корисно!
Комментарии
следить за комментариямиПечень трески вообще очень хорошо сочетается с киви,лимоном,грейпфруктом(т.е.кислыми фруктами), а вот сочетание с болгарским перцем не представляю пока.Надо пробовать.Выглядит очень аппетитно.
Спасибо!с перчиком тоже супер,особенно если он сочный
Я уже заказала семена такой "пекинки" и купила 3 пакетика семян репки! Очень понравилось сочетание свежего огурца с печенью, думаю, она вообще хороша с овощами и фруктами. О полезности (для нас, для девочек) что и говорить — бомба!
P.S. Вот я же говорила, что всё лучше кушать, а не мазать!
Нам это сочетание очень подошло по-вкусу можно удивлять гостей
Обязательно приготовлю на ближайший "девишник" — вот и повод встретиться! Жаль, нет у нас такой капусты! Зато видела желтый перец!
бери обычную пекинку, верхнюю зеленую часть) или микс салатов, но с салатом дороговато выйдет, у нас салаты (микс) 60 грн за 200 г пекинки 4-5 кг купить можно перчики тоже неподешево 100 грн. за кг, но я его никогда так не хочу,как именно зимой по 100
Салат дуже апетитний, такі яскраві кольори . щодо "мию теплою водою лимон, ріжу його напів кружальцями, складаю в суху чисту баночку і заливаю медом" — так завжди роблю коли вдома хтось простудився, це у нас як смачні ліки)))
Дякую,Катя! Я чомусь додумалась так зробити ,після того,як Ксюша малину медом залила і чорниці В заправки цей мед настояний на лимонах-бомба!
буде тепер його ще так використовувати)))
Цікаве поєднання