Лечо " Глобус"

Автор: richinna 21 Августа 2016
Лечо \
Цей рецепт лечо під назвою "Глобус" я привезла із Закарпаття.
Лечо в Радянські часи було одним з улюблених видів овочевих консервів. Фірма «Глобус» поставляла в СРСР відмінне лечо. Ці консерви дуже часто були присутні в продуктових замовленнях багатьох підприємств,які видавали,зазвичай перед святами, і блюдо з лечо ставили на святковий стіл. 
Приготоване за цим рецептом, лечо дуже схоже на той знаменитий угорський продукт. 
Крім холодної закуски, лечо можна додавати в борщ, тушковане м'ясо, соуси та інші страви. 

Потрібно:

  • Перець болгарський 3 кг
  • Помідори 2,5 кг
  • Цибуля 0,5 кг
  • Вода 200 мл
  • Цукор (250 мл) 1 скл.
  • Олія 100 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Оцет 9-ти % 50 мл
  • + оцет під кришку по 0,5 ч.л.
З води,цукру, олії та солі ззакип'ятити маринад. Олії за рецептом 200 мл, я беру 100 мл олії. 
І ще я додада зовсім маленьку перцюжку для легкої гостроти.
Цибулю порізати кубиком та додати до кип'ячого маринаду.
Тушкувати цибулю в маринаді 10 хвилин.
Болгарський перець помити, почистити від насіння та нарізати соломкою. 
Я для цибулі кубиком та перцю соломкою використовую мультирізку

Помідори перетерти на пюре без шкірки. 
Влити томатний сік до маринаду з цибулею, дати закипіти.
Додати порізаний болгарський перець та варити на повільному вогні ще 10 хвилин. 
Перець має бути хрумким. 
Підготувати стерелізовані банки.
Розлити лечо по банкам,накрити кришками та стерилізувати 15 хвилин-0,5 л. банки, та 20 хв.-1 л. банки. Вихід:+- 6 літрів лечо.
Влити по 0,5 ч.л. оцту під кришку та закрутити, перевернути догори дном та накрити пледом до повного остигання. 

Також можете приготувати лечо по-закарпатськи чи угорськи. 


Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014